Nils A. Bueng Nils A. Bueng Nils A. Bueng Nils A. Bueng Nils A. Bueng Nils A. Bueng

Jeg var kalt av Gud i ung alder. Men ønsket å gå mine egene veier. Og det ga meg dårlige vaner. Jeg rotet meg mer og mer i alkohol og rus! Jeg hadde jo egentlig et godt liv og et godt utgangspunkt i mitt liv. God jobb og inntekt.
Jeg jobbet på Det Kongelige Slott som sevitør ( lakei ) i nesten 9 år. Men, et godt liv uten Jesus er egentlig et tomt og trist liv.

Dette fikk jeg erfare i mitt utsvevende liv. Man kan eie det ene eller det andre, og kan føle at livet er dans på roser. Likevel er man innvendig "fattig",naken" og "tom". Dette resulterte i at jeg måtte ut for å feste, drikke og å "leve livet". Noe måtte jeg gjøre for å fylle tomheten som dominerte i mitt hjerte. Til slutt gikk det veldig galt. Jeg mistet jobben, og måtte forlate den med stor skam over mitt liv.

Alkoholen var også blitt min "konge" i tilværelsen. Jeg prøvde mange ganger å slutte med alkohol og rus, men jeg maktet det ikke i egen kraft. Hva skulle jeg gjøre i min fortvilelse? Men jeg bare fortsatte å drikke mer å mer. Tilslutt var jeg blitt alkoholens " trell " ( slave .) Mørket i mitt liv tok overhånd, og jeg følte jeg ikke lenger hadde noe å leve for.

Men takket være kraften i bønn til Jesus Kristus fra min bestemor, min mor og de mange andre kristne som visste om min situasjon, var det disse som berget meg fra avgrunnens vei. Og senere vende mitt liv mot himmelens Gud. Derfor lever jeg idag et helt annet og nytt liv. Av alt dette har jeg lært og erfart, at bønnen har enorm kraft når den bes i nød fra et sønderknust hjerte.

I desember 1998 jeg falt på mine knær og bare ropte ut:" Om du finnes Gud, så hjep meg nå " !! Jeg skal si deg at hjepen og bønnesvaret, den kom fra "høyeste hold"! Det var kongenes konge som frelste meg fra den avgrunnen jeg var på vei mot, og det reddet også mitt liv. Hvem kan jeg takke? Jo, navnet er Jesus Kristus!

Så det hjelper faktisk å be til Gud, for han setter mennsker fri! Det står jo så fint i Johannes evangelium, kap. 3 vers 16: "For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv".

Og når det så mørkest ut, da kom den endelige forløsningen jeg så mange ganger hadde ønsket meg gjennom det tomme livet som jeg levde.

Selvfølgelig må alt skje ut fra ditt hjerte. Dette fordi Gud er en " gentleman ". Han vil aldri tvinge seg inn i ditt liv, fordi Han har gitt oss mennesker fri vilje, og forstand til å skille mellom godt og ondt. Han står alltid utenfor å banker på ditt hjerte, og jeg grep denne sjansen og "lukket opp".

Man kan si det fins kun håndtak på innsiden av ditt hjerte og derfor er det bare deg som kan lukke opp hjertedøren! Jeg tok denne sjansen, åpnet den for ham, og lot ham bli min Herre og Frelser! Dette har jeg aldri angret på. Idag har jeg et meget godt, fredfullt og harmonisk liv sammen med Ham! All ære til min Frelser Jesus Kristus, Guds Sønn!

Men desverre så må vi mennesker veldig langt ned i det største mørke, eller i store vanskeligheter før vi ydmyker oss tilstrekkelig før vi søker hjelp i bønn og påkallelse! Ofte står vår stolthet i veien. Og slik var det også med meg.

Som det står i Guds ord:"Gud står de stolte imot, men de ydmyke gir han nåde" ( Jakobs brev kap. 4. vers 6 ) Men når man sier ja til Jesus, da ydmyker man seg for Ham og får den nåde vi så sårt trenger!

Dette fikk jeg erfare, og har ikke angret på det en eneste dag! Så det er noe jeg virkelig vil anbefale på det aller sterkeste: Ta i mot Ham i ditt hjerte, og bli frelst og berget, også ut av de mange dagligdagse situasjoner vi så ofte står ovenfor! Men da gjelder det å holde seg nært Herren, både i bønn, men også ord og handling. Jesus elsker oss mennesker så innderlig, at Han gikk dødens vei for oss, og stod opp igjen på den tredje dag for at vi skulle arve det evige liv! Jeg er evig takknemelig for hva Han har gjordt, og fortsatt gjør i mitt liv!

Jeg var også inne på Evangeliesenteret ca. ett år: Fra Desember 1998 til Desember 1999. Det var der det virkelig begyndte. Der ble jeg frelst og startet vandringen med Jesus. Må bare si at Evangeliesenteret har virkelig vært til stor hjep for meg, men også for mine brødre.

Det som Ludvig og Lise Karlsen har betydd for mange av oss som har vært langt nede i alkohol og rus problemer, kan ikke roses i ord eller noe annet. Jeg må bare beundre dem og deres arbeid. Ære til Gud og dem til gavn! Evangeliesenteret er virkelig noe jeg kan anbefale til alle som har alkohol og stoff avhengighet. Det vil nytte og hjelpe deg, om du bare tør og virkelig vil søke hjep.

Evangeliesenteret har hjulpet mange tusen mennesker med tilsvarende problemer, og det finnes mange eksempler på. Så derfor må du ikke være redd for å kontakte dem. De vil virkelig hjepe deg inn i et fantastisk liv, med håp og framtid for nettopp deg! Det står jo så fantastisk i Johannes evangelium Kap. 8 vers 36," den som sønnen for gjort fri, blir virkelig fri".

For tiden er jeg bosatt i Nord-Trøndelag, Levanger.  Reiser også som evangelist i perioder. Er gift med ei herlig dame som heter Sol Bueng! Hun ble bønnesvaret i mitt liv! Jeg hadde bedt til Gud over en tid, om at Han måtte sende meg ei kone, som mitt hjerte lengtet etter!

Jeg fikk virkelig svar, Gud er sannelig god mot meg. All ære til ham! Det står jo skrevet i Ordet: "Be, og det skal bli gitt dere. Let og dere skal finne. bank på, og det skal bli åpnet for dere. For hver den som ber, han får, den som leter, han finner, og den som banker på, skal det bli åpnet for". (Matteus evangelium kap. 7 vers 7-8).

Ja, min elskede kone har virkelig vært en stor støtte for meg i mange ting. Hun er også en "bønnekjempe", og har bedt for meg gjennom mange tøffe perioder. Spesielt den første tiden av mitt kristenliv! Det er jo virkelig da man mest trenger stor støtte og hjep. Hun har også vært en solid støtte for hele min familie.

Spesielt etter at mine brødre, som for noen år tilbake tok imot frelsen; da tok hun seg av dem. All ære til Jesus for det! Hun er full av gudskjærlighet til mennesker, derfor har hun alltid hjulpet de som virkelig har vært langt nede i problemer, spesielt oss/de som har hatt rusproblemer.

Hvorfor vente med å si ja til Jesus, når du kan si ja til ham i dag! Nå er sjanse og anledningen. Så bare be denne bønnen etter meg: " Kjære Jesus, tilgi mine synder, rens meg ren i ditt blod, kom inni mitt hjerte og bli min herre og mester. Takk Jesus for frelsen, takk for at du er blitt min Herre. Takk for at jeg fra i dag av har blitt ditt barn, Gud!